close
تبلیغات در اینترنت
خواص داروهای گیاهی

گیل فان | دنیای فیلم و سریال

http://www.gilfun.ir/

خواص داروهای گیاهی

خوااص دارویی,گیاهان دارویی,گیاه و خواص آن ,گیاهان دارویی در ایران,رزماری,تحقیق طرح جابر بن حیان,عکسهای گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و خواص ان ها

خواص داروهای گیاهی

خوااص دارویی,گیاهان دارویی,گیاه و خواص آن ,گیاهان دارویی در ایران,رزماری,تحقیق طرح جابر بن حیان,عکسهای گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و خواص ان ها

-->
خواص داروهای گیاهی
خلاصه داستان :

خواص داروهای گیاهی

 

 

برخی از خواص درمانی جالب و منحصر به فرد رزماری شامل توانایی برای افزایش حافظه، بهبود خلق و خو، کاهش التهاب ، تسکین درد ، حفاظت از سیستم ایمنی بدن، تحریک گردش خون، سم زدایی بدن ، محافظت از بدن در مقابل عفونت‌های باکتریایی، جلوگیری از پیری زودرس و التیام بیماری‌های پوستی است.

رزماری:

رزماری بومی مناطق مدیترانه‌ای بوده و یکی از گیاهان رایجی است که برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه ارزشمند نه تنها بو و طعم خاصی دارد بلکه دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است. نام علمی این گیاه چند ساله و چوبی Rosmarinus officinalis می‌باشد اما بیشتر افراد آن را با نام رزماری می‌شناسند. همانند سایر گیاهان مفید، رزماری نیز در خانواده‌ی نعناع جای گرفته است اما عطر و طعم مشخصه‌ی آن را ندارد. رزماری دارای طعم تلخ،گرم و گس تری است و استفاده از آن در سس، سوپ، خورش، کباب و چاشنی بسیار رایج است.اگرچه مقادیر کمی از رزماری که به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده می‌شود ، نمی‌تواند تاثیر زیادی بر روی بدن داشته باشد اما اضافه کردن مرتب برگ آن به غذاها می‌تواند مزایای بسیاری داشته باشد

 

بخش دانلود

دانلود فایل ورد تحقیق

لینک دانلود: 
خواص داروهای گیاهی

فرمت فایل :  doc / فایل ورد

 

.

 

 

خواص رزماری برای سلامتی:

تقویت حافظه:

یکی از اولین موارد گزارش شده و یا مستند از رزماری به عنوان یک محرک شناختی بود. گفته می‌شد که رزماری به بهبود حافظه و افزایش هوش وتمرکز کمک می‌کند. اگرچه تمامی این ادعاها در دست تحقیق و بررسی است اما مصرف آن می‌تواند تاثیر خوبی بر روی افزایش حافظه داشته باشد. این ماده به شما کمک می‌کند ذهن تازه و جوان‌تری داشته باشید. رزماری همچنین برای تحریک فعالیت‌های شناختی در دوران کهنسالی بسیار مفید است. در افرادی که از اختلالات شناختی رنج می‌برند مصرف رزماری می تواند مفید باشد.رزماری یک مکمل جایگزین خوب برای بیشتر درمان‌های مدرن است.

خلق و خو و استرس:

عطر و بوی رزماری می‌تواند به تنهایی خلق و خوی شما را بهبود ببخشد، ذهن شما را پاک سازد و استرسرا کاهش دهد.در افرادی که دچار اضطراب مزمن و یا عدم تعادل هورمون‌های استرس هستند، مصرف رزماری می‌تواند مفید باشد. زمانی که این گیاه مصرف شود می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد. در آروماتراپی نیز از اسانس رزماری برای این مقاصد استفاده می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن:

ترکیبات فعال در رزماری آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی هستند. این نشان دهنده یک حمله سه جانبه در برابر بسیاری از بیماری‌های مختلف و عوامل بیماری زا است که می‌تواند سیستم ایمنی بدنرا تهدید کند.این ترکیبات آنتی اکسیدانی یک خط دفاعی ثانویه در پشت سیستم ایمنی بدن تشکیل می‌دهند. رزماری حاوی مقدار قابل توجهی از این ترکیبات قدرتمند از جمله رزمارینیک اسید، اسید کافئیک و اسید بتولیک است.

خاصیت آنتی باکتریایی:

با اینکه خاصیت کلی رزماری در تقویت سیستم ایمنی بدن به تنهایی برای حفط سلامت بدن کافیست اما این ماده در مقابل عفونت‌های باکتریایی به خصوص در معده بسیار مفید و موثر است. هلیکو باکتر پیلوری یک پاتوژن شایع و بسیار خطرناک است که می‌تواند باعث زخم معده گردد اما رزماری از رشد آن جلوگیری می‌کند. رزماری همچنین از بروز عفونت‌های استاف که سالیانه جان هزاران نفر را می‌گیرد، جلوگیری می‌کند.

تسکین دهنده معده:

رزماری به طور سنتی در فرهنگ‌های مختلفی برای درمان دردهای شکمی، یبوست، نفخ و اسهال مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاثیر ضد التهابی و محرک آن بسیار موثر است. بنابراین اضافه کردن مقادیر مناسب از رزماری به رژیم غذایی می‌تواند به تنظیم اجابت مزاج کمک کند و سیستم گوارشی شما را بهبود ببخشد.

همچنین بخوانید :  شش عادت روزمره که باعث نفخ شکم می‌شود

تازه و خوشبو کننده نفس:

رزماری به عنوان یک عامل آنتی باکتریایی می‌تواند نقش بسیار شگفت انگیزی در خوشبو کردن دهان داشته باشد. همین امر موجب می شود سلامت و بهداشت دهان و دنداننیز بهبود یابد. برگ‌های رزماری را در یک لیوان آب داغ قرار دهید و سپس با آب آن، دهان خود را بشویید. این کار باعث از بین رفتن باکتری‌های مضر دهان شده و دهان شما را خوشبوتر می‌کند.

تحریک جریان خون:

رزماری به عنوان یک محرک در بدن عمل می کند و تولید سلول‌های قرمز خون و جریان آن را افزایش می‌دهد. این کار باعث بهبود عمل اکسیژن رسانی به بافت‌ها و اندام‌های مختلف می‌شود. همچنین افزایش جریان خون می‌تواند به تحریک حرکت مواد مغذی به سلول‌هایی که به آن نیاز دارند کمک کند.

تسکین درد:

رزماری به عنوان یک ماده‌ی ضد درد به صورت موضعی برای درمان درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمانی که رزماری به صورت خوراکی مصرف شود مانند یک تسکین دهنده درد عمل می‌کند. در واقع، یکی از استفاده‌های محبوب رزماری برای درمان میگرن است. استشمام بوی رزماری برای کاهش نشانه‌های میگرن بسیار مفید خواهد بود.

خاصیت ضد التهابی:

شاید یکی از مهم‌ترین کاربرد رزماری به عنوان یک ماده‌ی ضد التهابی است. اسید کارنوسیک آنتی اکسیدان و ترکیب ضد التهابی قدرتمندی است که در رزماری یافت می‌شود و می‌تواند برای کاهش التهاب مفاصل، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی مفید باشد. همین امر باعث شده است که رزماری به یک درمان موثر برای بیماری‌های مختلفی همچون فشار خون، نقرس، ورم مفاصل و صدمات متحمل شده در فعالیت بدنی یا جراحی تبدیل شود. علاوه بر این، کاهش التهاب در سیستم قلبی عروقی می‌تواند برای افزایش سلامت قلب موثر باشد.

سم زدایی از بدن:

رزماری دارای طبیعت ادرار آور است و این بدان معناست که می‌تواند سموم بدن را از طریق ادرار از بدن دفع کند. اینکار باعث افزایش سلامت کلی بدن می‌شود. رزماری به بهبود کبد در بدن نیز کمک فراوانی می‌کند.کبد یکی از ارگان‌هایی است که به سختی درمان می‌شود.

سلامت پوست:

خاصیت ضد پیری رزماری به خوبی شناخته شده است. اگرچه این خاصیت در اسانس رزماری بیشتر دیده می‌شود اما برگ‌های آن نیز تاثیر بسیار خوبی بر روی پوست دارند و می‌توانند باعث جوانسازی آن شوند. رزماری همچنین در درمان لکه و جوش نیز به خوبی عمل می‌کند.

هشدار:

اسانس رزماری در مصارف آشپزی نباید مصرف شود.اگر به خانواده‌ی نعناع حساسیت دارید ممکن است مصرف رزماری برای شما مضر باشد. قبل از مصرف با یک متخصص در این مورد مشورت کنید.

 

 

 

 

 

برخی از مزایای مهم آویشن برای سلامتی توانایی آن برای کاهش مشکلات تنفسی، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، محافظت از بدن در برابر بیماری‌های مزمن، تحریک جریان خون، جلوگیری از عفونت‌های قارچی ، بهبود سلامت قلب و تسکین و کاهش استرس می‌باشد.

آویشن:

رایج‌ترین شکل آویشن با نام علمی Thymus vulgaris ، گیاهی است که برای هزاران سال مصارف دارویی و آشپزی داشته است.این گیاه ،بومی مناطق مدیترانه‌ای و بخش‌های خاصی از آفریقا بوده و مصرف آن به دوران امپراطوری رم بر می‌گردد.در آشپزی ، ساقه‌ها و برگ‌های آن برای طعم بخشیدن به غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه معمولا به سوپ‌ها ، سس‌ها ، غذاهای گوشتی و سایر موارد اضافه می‌شود. آویشن برای مصارف پزشکی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از روغن این گیاه برای موارد مختلف پزشکی استفاده می‌شود.برگ‌های این گیاه را می‌توان به صورت دم‌کرده استفاده کرد و روغن و کرم حاصل از آن بر روی پوست بدن اعمال می‌شود.

مزایای آویشن برای سلامتی:

خاصیت ضدقارچی:

مشهورترین ماده‌ی فعالی که در آویشن وجود دارد ،تیمول می باشد. این ترکیب آلی دارای اثرات بسیار زیادی بر روی بدن است. مثلا این ترکیب می‌تواند از عفونت های قارچی و ویروسی جلوگیری کند. بنابراین فشار بر روی سیستم ایمنی بدن کاهش پیدا می‌کند.

خاصیت آنتی اکسیدانی:

آویشن دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی بوده و برای سلامت کلی بدن بسیار مفید است. آنتی اکسیدان‌های فنولی موجود در آویشن همچون لوتئین، زیگزانتین و تیمونین باعث خنثی سازی و حذف رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود. رادیکال‌های آزاد از محصولات جانبی خطرناک حاصل از متابولیسم سلولی است که می‌تواند آسیب عمده‌ای به سلول‌های سالم بدن برساند. این آنتی اکسیدان‌ها همچنین می تواند از استرس اکسیداتیو در تمامی اندام‌های بدن جلوگیری کند.

گردش خون:

غلظت بالای آهن و سایر مواد معدنی در آویشن ، آن را به یک ماده‌ی ایده آل برای تحریک جریان خون تبدیل کرده است. افزایش گردش جریان خون در بدن و اکسیژن رسانی به اندام‌ها ، بسیار ضروری بوده و می‌تواند برای سلامت بدن بسیار مفید باشد.

سلامت قلب:

ترکیب غنی از آنتی اکسیدان‌ها ، مواد معدنی و ویتامین‌ها در آویشن دارای تاثیرات کوچک بی شماری بر روی سلامت قلب هستند اما پتاسیم و منگنز موجود در آن بسیار مهم است. پتاسیم یک گشادکننده عروق است.این ماده با شل کردن عروق خون و کاهش فشار خون می‌تواند فشار موجود بر روی سیستم قلبی عروقی را کاهش دهد. جلوگیری از تصلب شرایین و اجتناب از سکته مغزی، حملات قلبی و بیماری عروق کرونر قلب، می‌تواند عمر فرد را افزایش دهد.

تقویت بینایی:

غلظت کاروتنوئید و ویتامین A موجود در آویشن یک عامل آنتی اکسیدانی موثر برای سلامت چشم است. کاروتنوئیدمی‌تواند رادیکال‌های آزاد در سیستم چشم را خنثی سازد و گسترش دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کند نماید.

همچنین بخوانید : ۱۵ترفند برای داشتن چشمانی سالم

سیستم ایمنی بدن:

سطوح بالای ویتامین C موجود در آویشن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. ویتامین C تولید گلبول‌های سفید را تحریک سازد. گلبو‌ل‌های سفید اولین خط دفاعی در بدن هستند. ویتامین C نیز نقش مهمی در تولید کلاژن بازی می‌کند. کلاژن برای تولید وترمیم سلول‌ها، ماهیچه‌ها، بافت ها و رگ‌های خونی ضروری است.

کاهش استرس:

B6 یکی از ویتامین‌هایی است که در آویشن یافت می‌شود.ویتامین B6 تاثیر بسیار خوبی بر روی انتقال دهنده‌های عصبی در مغز دارد و بنابراین می‌تواند استرس را تا حد زیادی کاهش دهد. مصرف منظم آویشن در رژیم غذایی می‌تواند حال شما را خوب کند و افکار استرس زا را از ذهن دور نماید.

مشکلات تنفسی:

یکی از کاربردهای معروف و شناخته شده‌ی آویشن در پزشکی ، برای سلامت و بهبود مشکلات تنفسی است. اگر شما از برونشیت، آسم،احتقان بینی ، سرماخوردگی، آنفلونزا ،سینوس مسدود و یا آلرژی فصلی رنج می‌برید ، می‌توانید از آویشن استفاده کنید. آویشن خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند خلط را از بین ببرد. همین امر موجب می‌شود تنفس راحت‌تر شود. دم کردن برگ‌های آویشن بهترین و قدرتمندترین روش برای بهبود دستگاه تنفسی است.

هشدار:

افرادی که دارای معده‌ی ضعیف و حساس هستند ، مصرف زیاد آویشن می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی گوارشی گردد. اما به طور کلی، این گیاه ماده‌ی آلرژی زایی نبوده و می‌تواند در رژیم غذاییبیشتر افراد وجود داشته باشد.

 

گیاه خوشبو و خوش طعم مرزه یکی از گیاهان محبوبی است که به طور گسترده در غذاهای اروپایی و آمریکای شرقی به کار گرفته می‌شود. از لحاظ گیاه شناسی، این گیاه سالانه، متعلق به خانواده‌ی نعناع بوده و از لحاظ علمی نیز به عنوان Satureja hortensis شناخته شده است.

این گیاه به شرایط آب و هوایی مختلف بسیار مقاوم است و برای رشد خود به نور خورشید نیازمند می‌باشد. ارتفاع این گیاه به طور تقریبی به ۴۰ تا ۶۰ سانتی متر می‌رسد. این گیاه دارای برگ‌های نرم و سبز تیره‌ای است که گل‌های بنفش کوچک می‌دهد. مرزه‌ی زمستانی نیز دارای مشخصه‌ی رشد یکسانی با مرزه‌ی تابستانی است با اینحال این گیاه دارای ساقه‌های چوبی سختی است. معمولا گونه‌های وحشی مختلفی در مورد مرزه وجود دارد. گیاهی به نام Satureja douglasii یکی از این گونه‌ها است که در نواحی آلاسکا و کالیفرنیا به عنوان دمنوش گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیاه Satureja thymbra نیز یکی دیگر از گونه‌های وحشی است که در کشورهای خاور میانه و مدیترانه یافت می‌شود و از آن برای ساخت روغن گیاهی استفاده می‌شود.

خواص مرزه برای سلامتی:

  • برگ مرزه و شاخه‌های آن دارای ترکیبات شیمیایی با کیفیت بالا هستند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می‌باشند. این ترکیبات همچنین از بروز بیماری‌ها پیشگیری کرده و باعث افزایش سلامت کلی بدن می‌‌شود. علاوه بر این، فیبر موجود در این گیاه به کاهش LDL یا کلسترول بد خون کمک می‌کند ، در حالیکه کلسترول خوب خون یا همان HDL را افزایش خواهد داد.
  • برگ‌های مرزه دارای فنول‌های روغنی ضروری فراری همچون تیمول و کارواکرول است. همچنین ترکیباتی همچون لینالول، کامفن، کاریوفیلن و دیگر ترپنوئیدها نیز در آن یافت می‌شود.
  • تیمول یکی از مهم‌ترین روغن‌های ضروری است که خاصیت ضد قارچی و ضد عفونی آن از لحاظ علمی ثابت شده است.
  • علاوه بر موارد ذکر شده، ترکیبات فنولی دیگر همچون کارواکرول در مرزه از رشد باکتر‌ی‌های مختلف هچون coli و باسیلوس سرئوس جلوگیری می‌کند. کارواکرول، بنابراین ، به عنوان افزودنی غذایی سالم برای خواص ضد باکتریایی آن استفاده می‌شود. این ماده همچنین طعم تند و بی نظیری به مرزه می‌بخشد.
  • مرزه منبع بسیار عالی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که برای سلامت کلی بدن مفید وموثر است.برگ‌ها و شاخه‌های آن منبع بسیار غنی از پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، رویو سلنیم می‌باشد. پتاسیم یکی از مهم‌ترین ترکیبات سلولی است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند. منگنز نیز توسط بدن به عنوان یک کوفاکتور برای آنزیم‌های آنتی اکسیدان عمل می‌کند. آهن برای ساخت گلبول‌های قرمز خون ضروری است.
  • این گیاه همچنین منبع غنی از ویتامین‌های مهمی همچون گروه B کمپلکس ، ویتامین A ، ویتامین C ، نیاسین، تیامین و پیرودوکسین است.
  • مرزه خشک ۱.۸۱۰ میلی گرم از ویتامین B6 را تامین می‌کند. پیریدوکسین نیز سطح GABA ( تسکین دهنده انتقال دهنده عصبی) در مغز را بالا نگه می‌دارد و در نتیجه استرسرا کاهش می‌دهد.
  • ویتامین C به بدن کمک می‌کند در برابر عومل عفونی مبارزه کند و سطح رادیکال‌های آزاد و مضر در بدن را کاهش دهد.
  • ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی و آنتی اکسیدان است که برای حفظ سلامت غشاهای مخاطی و پوست سالم و همچنین برای بینایی ضروری است.مصرف موادی که سرشار از ویتامین A هستند برای محافظت از ریه‌ها و پیشگیری از سرطانمجاری تنفسی بسیار مهم است.

مرزه خشک حاوی سطح بسیار خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. تنها ۱۰۰ گرم از مرزه خشک می‌تواند ارزش تغذیه‌ای زیر را به همراه داشته باشد:

  • ۱۲۰درصد فیبر
  • ۲۵درصد نیاسین
  • ۱۳۰درصد ویتامین B6
  • ۸۳درصد ویتامین C
  • ۱۷۷درصد ویتامین A
  • ۴۷۴درصد آهن
  • ۲۱۰درصد کلسیم
  • ۹۴درصد منیزیم
  • ۲۶درصد منگنز
  • بدون کلسترول

انتخاب و ذخیره سازی:

هر دو شکل تازه و خشک شده‌ی گیاه مرزه در فروشگاه‌ها یافت می‌شود. برگ‌های تازه و شاخه‌های آن برای پخت و پز در طول فصل‌های مختلف سال مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید برای خشک کردن مرزه، برگ‌ها و شاخه‌های آن را روی یک سطح تمیز پهن کنید و در دمای اتاق قرار دهید. برگ‌های خشک شده باید از ساقه جدا شود و سپس در یک شیشه‌ی تمیز و بدون هوا و در هوای خنک، تاریک و خشک نگه‌داری گردد.

کاربردهای درمانی:

  • گیاه مرزه حاوی روغن‌های ضروری است است که خاصیت آنتی باکتریایی و ضد قارچی دارند.
  • همانند آویشن، مرزه نیز برای غرغره کردن گلو مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینکار باعث تسکین درد گلو شده و نشانه‌های برونشیت را کاهش می‌دهد.
  • اجزای تشکیل‌دهنده این گیاه ، به خصوص شاخه گل، دارای خاصیت ضد عفونی ، ضد نفخ ، خلط ‌آور و ضد روماتیسمی ( درد مفاصل را تسکین می دهد ) است.

استفاده‌های آشپزی:

برگ مرزه ، به صورت خشک و یا تازه، می‌تواند در آشپزیمورد استفاده قرار گیرد. بخش‌های مختلف آن دارای طعم بسیار خوب و بی نظیری هستند. این گیاه را می‌توان با گیاهان دیگر ترکیب کرد. برای اینکه طعم و بوی مرزه به صورت دست نخورده باقی بماند، می‌توانید در مراحل آخر پخت آن را به غذای خود اضافه کنید. زمان پخت طولانی ممکن است باعث تبخیر روغن‌های ضروری آن شود.

  • برگ مرزه تازه به عنوان چاشنی در سالادها و غذاها استفاده می‌شود.
  • دم‌کرده گیاه مرزه به عنوان یک نوشیدنی سالم شناخته شده است.
  • این گیاه برای آماده سازی سوپ‌های فصلی و سس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • علاوه بر این، می‌توان مرزه را برای طعم‌دار کردن گوشت، مرغ و ماهی مورد استفاده قرار داد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 گیاه دارویی

تمامی گیاهان و ادویه‌جات که در اینجا آورده شده خواص ضد دیابتی و یا ضدالتهابی دارند و می‌توانند موجب کاهش التهابات مزمن در بدن شوند، فقط کافیست آنها را روی همه‌ی غذاها بپاشید. پس در وعده‌ی بعدی بعضی از این گیاهان و ادویه‌ها را که در ادامه ذکر می‌شود، با غذای خود مخلوط کنید. از تجربه‌‌ی مواد جدید به منظور دستیابی به یک دستور درست نهراسید: با امتحان ترکیبات جدید، می‌آموزید که کدام گیاه یا ادویه بهترین طعم و مزه را به غذای شما می‌دهد و شما استفاده از کدام یک را ترجیح می‌دهید.

۱. ریحان

ریحان گیاه باغ و سبزی معطریست که تابستان، ایتالیا و اوقات خوش غذا خوردن را در ذهن تداعی می‌کند. به سالاد، سوپ، و پاستا عطری خوشایند می‌بخشد. در مطالعه‌ایی درباره‌ی دم‌نوش‌های گیاهی مشخص شد زردچوبه، رزماری، مرزنجوش، پونه، و ریحان ۵ پیشتاز حاوی فلاوونوید‌ها هستند. ریحان، به طور خاص قند خون را کاهش می‌کند.

 

 

 

۲. بیل‌بری

بیل‌بری نوع اروپایی بلوبری است. بیل‌بری از بلوبری‌ها برتر هستند، زیرا بلوبری‌ها تماما آبی هستند، درحالی که فقط درون بیل‌بری‌ها آبی می‌باشد. رنگ آبی یعنی آنتی‌سیانین، آنتی‌اکسیدان‌های سالم که با دیابت مبارزه می‌کنند، تقویت‌کننده‌ی قلب و کاهش دهنده‌ی چربی خون و التهابات.

مطالعات انجام شده از سوی موسسه‌ی بهداشت عمومی و تغذیه بالینی نشان داد که مصرف منظم بیل‌بری تازه، حدودا ۴۰۰ گرم در روز، علائم التهاب را کاهش می‌دهد و تحمل گلوکز در افراد با سندرم متابولیک را بهبود می‌بخشد. هنگامی که گروه مصرف‌کنندگان روزانه‌ی بیل‌بری با گروه تحت کنترل، کسانی که از رژیم غذاییهمیشگی خود را پیروی می‌کردند، مقایسه شدند، مشخص شد که علائم التهابی اینترلوکین- ۶ در کسانی که مصرف بیل‌بری را افزایش داده بودند تا ۲۰٪ کاهش داشت.

 

 

 

 

 

 

۳.بابونه

بابونه قند خون را کاهش می‌دهد و با دفع قند از خون و ذخیره‌ی آن در کبد مانع از عوارض دیابت می‌شود. پس از یک روز کاری سخت، دم‌نوشی آرامش‌دهنده‌تر و تسکین‌دهنده‌تر از یک فنجان چای بابونه وجود ندارد.

 

۴. دارچین

بر اساس مطالعات متعدد مشخص شد دارچین قند خون را کاهش می‌دهد. اما در یکی از مطالعات اخیر پس از مصرف دارچین کاهش چشمگیری در قند خون ناشتا مشاهده نشد. مجددا امتحان نمودند و دریافتند که دارچین هموگلوبین ۱C A را کاهش می‌دهد. در هر صورت، مصرف دارچین همراه با غذا، التهابات را التیام بخشیده و در نتیجه‌ی کاهش کلسترول و افزایش سوخت و ساز بدن، منجر به کاهش وزن می‌شود. البته، مادامی که دارچین را می‌پزید، فواید آن را خنثی می‌کنید. بنابراین آن را روی لوبیا، عدس و برنج قهو‌ه‌ای یا گوشت قرمز پخته شده امتحان کنید، و بدون قند بمانید!

 

۵. زیره‌ی سبز

زیره‌ی سبز نوعی ادویه‌ از خانواده‌ی جعفریست که با عدس قرمز یا برنج قهوه‌ای تناسب خوبی را پدید می‌آورد. از آن سخاوتمندانه بهره ببرید، زیره، قند خون و کلسترول را کاهش می‌دهد. زیره همچنین تاثیری مثبتی بر بیماری‌های مزمن ناشی از دیابت دارد که بسیار نیز خطرناکند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۶. گل قاصدک

خواص داروییگل قاصدک درمیان همه‌ی گیاهان، شگفت انگیز است، بنابراین هرگز نباید این علف هرز را از باغچه خود ریشه‌کن کنید. برگ‌های سبز و تیره‌ی آن بدن را مملو از موادی می‌کند که فشار خون را کاهش می‌دهد و کبد را درمان می‌کند. مانند گزنه، قاصدک‌ها نیز ادرار را افزایش می‌دهند و بدین ترتیب، عمل پاکسازی خفیفی در بدن صورت می‌پذیرد. قاصدک به کاهش وزن کمک می‌کند، که برای اکثر دیابتی‌ها سودمند است.

 

 

 

 

 

 

 

۷. شوید

شوید همراه با ماهی، تخم مرغ و قارچ بسیار لذیذ است. خواستگاه شوید خاورمیانه و جنوب غربی روسیه است، اما درحال حاضر جای خود را در آشپزخانه‌های اروپایی و داروفروشی‌های قرون وسطایی نیز باز نموده‌ است. سالها پیش به‌طور عمده برای افزایش شیر زنان استفاده می‌شد. اما درحال حاضر به عنوان گیاهی موثر در مبارزه با دیابت شناخته شده است. پایگاه گیاه‌شناسی جیمز دوک، ۷۰ ماده شیمیایی مختلف را در شوید که به مبارزه با دیابت کمک می‌کند ذکر کرده است.

 

 

 

۸. رازیانه

رازیانه وقتی به عنوان سبزی خورده می‌شود، طعمی بی‌نظیر دارد. از سوی دیگر، دانه‌ی این گیاه عطری قوی‌ دارد؛ دم‌نوش رازیانه برای نفخ نوزادان فوق‌العاده است. هم سبزی و هم دانه‌ی آن شامل ترکیباتی شیمیایی است که با دیابت مبارزه می‌کند. آنتول، یکی از مواد شیمیایی گیاهی موجود در رازیانه است که مانع از عوامل التهابی در بدن می‌شود و با سرطان مبارزه می‌کند. جویدن دانه‌های رازیانه بعد از هر وعده‌ی غذایی برای تمیز نمودن دندان و نفسی تازه در هند مرسوم است. اگر عطر و طعم داروی سرفه را دوست دارید، بدانید که رازیانه نیز سرکوب‌کننده‌ی خوبی برای سرفه با همان عطر و طعم است (علاوه بر کمک به مبتلایان دیابت و بیماری‌های دستگاه گوارش) و اسانس‌های آن به شکل کپسول نیز در دسترس است.

 

۹. سیر

سیر در کنار ریحان، پونه و روغن زیتون طعم و مزه‌ی خاصی به غذاهای ایتالیایی و مدیترانه‌ای می‌بخشد. سیر برای عملکرد قلب مفید است و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند، درست مانند پیاز، موسیر، پیازچه که همگی از یک خانواده هستند. در میان آن‌ها سیر بالاترین خاصیت ضدالتهابیرا دارد و سرکوب کننده‌‌ی دیابت است. اما سیر می‌تواند از این هم موثرتر باشد: قند خون و چربی، همچنین پروتئین واکنش‌پذیر C و التهاب، را کاهش دهد. تقریبا هر نوع سبزی همراه با سیر و روغن زیتون خوش‌طعم می‌شود. اگر در مضیقه باشم، در آشپزخانه‌ام از سیر خشک شده استفاده می‌کنم. اما متوجه باشید که سیرِ خشک تمامی تاثیرات مثبت سیر تازه را ندارد. سیر خام و تازه‌ خرد شده به نظر قدرتمندترین تاثیرات را دارد.

 

 

 

 

 

 

۱۰. زنجبیل

زنجبیل گیاهی فوق‌العاده در مبارزه با دیابت و چربی خون بالاست، زیرا به طرق مختلف با دیابت مبارزه می‌کند و حتی به کاهش وزننیز کمک می‌کند. درحقیقت، مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ از سوی متخصصین تغذیه در دانشگاه کلمبیا انجام شد، نشان داد افرادی که بعد از صبحانه‌ی یک نوشیدنی گرم زنجبیلی می‌نوشند ۴۳ کالری بیشتر از دیگران می‌سوزانند. علاوه بر این، گزارشات حاکی از آن است که نوشیدن یک نوشیدنی حاوی ۲ گرم پودر زنجبیل تا ۳ ساعت بیشتر احساس سیری در فرد پدید می‌آورد.

در مطالعه‌ایی جداگانه که در مجله‌ی غذاهای گیاهی برای تغذیه انسان به چاپ رسید، مشخص شد بیماران دیابتی که به مدت ۳۰ روز، ۳ گرم پودر زنجبیل را در مقادیر تقسیم شده مصرف نمودند، کاهش چشم‌گیری در گلوکز خون( ۱۷%)، تری‌گلیسیرید (۹%)، کلسترول کلی (۸%)، لیپوپروتئین (۱۲%) و کلسترول (۹%) را تجربه کردند. اغلب اوقات، زنجبیل تازه در خانه دارم و چند برش کوچک از آن را در چای داغ ریخته و می‌نوشم. از این ادویه‌ی آسیایی در هر غذایی که می‌توانید استفاده کنید. با غذاهای گوشتی و مرغی و همچنین خوراک‌های گیاهی عالی است.

 

۱۱‏. نعناع

نعناع فلفلی شامل آنتی اکسیدان‌های طبیعیضد دیابت، بیماری ‏قلبی، پیری وسرطانهستند. طعم فوق‌العاده‌ای به چای می‌دهد. دم‌نوش تازه‌ی آن را جایگزین چای کیسه‌ای ‏نمائید. نعناع عضلات نزدیک معده و مری را آرام می‌کند؛ افراد مبتلا به رفلاکس باید از نعناع دوری کنند. اما برای سایرین یک ‏نوشیدنی خوش طعم است که به گوارش کمک می‌کند.

 

 

۱۲‏. رزماری

اِکلیل کوهی یا رُزماری تقویت‌کننده‌ی قلب و موثر در درمان سندرم متابولیسم است. ‏فعال‌ترین ماده‌ی گیاهی شیمیایی رزماری، کارنوسل است که باعثکاهش استرساکسیداتیو ‏می‌شود. در نتیجه برای مبارزه با التهاب و سرطان موثر است. نحوه‌ی دستیابی به خواص رزماری از طریق طبخ آن به ویژه در ‏تهیه‌ی گوشت، خورشت، سیب زمینی سرخ کرده است. یا با دم نمودن یک چای رزماری، آرامش را تجربه کنید.

 

۱۳‏. مریم گلی

مریم‌گلی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های ضد دیابت است. طعم قوی آن در خورشت‌ها عالی ‏است، در عین حال دم‌نوشی آرامش بخش و تسکین دهنده است. مانند دیگر سبزیجات معطر باغچه‌ایی، مریم گلی سرشار از ‏پلی‌فنول‌هاست؛ اسید رزمارنیک بیشتری نسبت به رزماری دارد. ترکیبات فنولیک آن وعده‌ی مبارزه با آلزایمر را می‌دهد. ‏چای عسل و مریم گلی دربرابر سرماخوردگی‌های ویروسی و باکتریایی بسیار موثر است، زیرا مادامی که عسل و مریم گلی ‏ترکیب شوند، قدرت ضدباکتریایی آنها افزایش می‌یابد.

 

۱۴‏. شیرین‌برگ (سرده)‏‎‎

شیرین‌برگ یا استیویا تنها شیرین‌کننده‌ایست که برای دیابتی‌ها مضر نیست، هرچند ‏که از شکر هم شیرین‌تر است. در عین حال استیوا به دندان‌ها آسیب نمی‌رساند و از تاثیرات مثبتی بر قند خون بعد از ناهار ‏برخوردار است و میزان ترشح انسولین را افزایش می‌دهد. می‌توانید گیاه آن را در گلدانی روی طاقچه‌ پنجره پرورش دهید. ‏یک برگ کوچک آن رشد زیادی دارد.

 

۱۵‏. ترخون‎‎

ترخون گیاه خوبی است که طبق مطالعات مقاومت به انسولین و پرخوری در افراد ‏دیابتی را کاهش می‌دهد. نوع فرانسوی ترخون به آسانی تکثیر نمی‌شود، اما انواع روسی و آمریکایی آن تقریبا در سراسر ‏جهان و در آب‌وهوای معتدل وجود دارد. متاسفانه، گونه‌های آمریکایی تاثیر کاهندگی قند خون مشابهی را ندارد، بنابراین ‏ممکن است مجبور شوید هزینه‌ی بیشتری برای نوع فرانسوی آن بپردازید.

۱۶‏. آویشن‎‎

تایمس یا آویشن شامل ۷۵ نوع ماده‌ی گیاهی شیمیایی ضد دیابت است و عطر دلپذیر ‏آن هر غذایی را بی‌نظیر می‌کند. آویشن از سیتوکین‌های مبارز کننده با التهاب حمایت کرده و به سلول‌های ایمنی خاصی ‏موسوم به ماکروفاژها، در ترشح عواملی که التهاب را از بین می‌برد کمک می‌کند.

. 17زردچوبه‎‎

زَردچوبه، ریشه‌ی زردِ محبوب در غذاهای هندی که یک پای ثابت ادویه‌ی کاری است، ‏احتمالا بهترین داروی گیاهی یا ادویه برای پیشگیری از سرطان است. زردچوبه ادویه‌ایی ایده‌آل برای مبتلایان به دیابت ‏است، تحقیقات نشان می‌دهد زردچوبه از خاصیت ضدالتهابی، ضدپیری، آنتی‌اکسیدانی، محافظت عصبی، ضد تصلب شرائین، ‏محافظت از قلب، کاهش‌دهنده‌ی وزن و عملکرد ضد عفونی‌کنندگی برخوردار است. تمامی این خواص از ماده‌ی اصلی موجود ‏در آن یعنی کروکومین نشات می‌گیرد.


براساس مطالعه‌ی منتشر شده در مجلهدرمان دیابت، ۲۴۰‏نفر که ‏مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده شدند را به دو گروه تقسیم و به یک گروه به مدت ۹ ماه کپسول کروکومین (۱۵۰۰ میلی ‏گرم) و به گروه دیگر ۹ ماه دارونما داده شد. در پایان مطالعه، محققان دریافتند که ۱۶.۴٪ از افراد تحت بررسی که دارونما ‏مصرف نموده‌ بودند به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند، درحالی که هیچ یک از آن‌هایی که روزانه کروکومین خورده بودند، به دیابت ‏مبتلا نشدند.

اخبار سینما

اخبار سینمای داخل و خارج

250 فیلم برتر

250 فیلم برتر از نگاه سایت imdb

نقد و بررسی

نقد و بررسی بهترین فیلم های جهان